Over de site

In april 2014 hebben we in een gekke bui besloten een 30-day challenge te doen, en de hele maand april alleen maar te barbecueën. We hebben dit volgehouden, en de hele maand lang onze vrienden op Facebook verveeld met de foto’s van onze creaties, en de belofte om de recepten aan het einde van de maand te delen. Hester schreef over de challenge:

Zo, de 30 dagen barbecue challenge zit erop. Het waren 30 fantastische dagen. Het is heel leuk om voor zo’n uitdaging wat verder te denken dan het bekende stukje gegrild vlees. Eerlijk is eerlijk, we hebben wel aanzienlijk meer vlees en minder groenten gegeten deze maand. 


Een andere uitdaging was om ervoor te zorgen dat we elke dag wat anders te eten hebben. Dus ook niet om voor 2 dagen te koken, wat we normaal gesproken nog weleens willen doen. Dat laatste is bijna gelukt. De kip-tomaatspiesjes waren te goed en te makkelijk om te maken om ze voor onszelf te houden dus die hebben we nog een paar keer gemaakt als we mee-eters hadden. 


Dit gezegd hebbende is het toch moeilijk om een duidelijk winnaar te kiezen. Bijna alles wat we hebben gegeten was fantastisch lekker. Uiteindelijk waren er 2 gerechten die we niet lekker vonden.

Er zijn natuurlijk ook prettige bijkomstigheden bij een maand als deze. We hebben redelijk wat kookboeken doorgebladerd en daar recepten uitgehaald. Tegenwoordig is het toch wel makkelijk om een recept op internet op te zoeken, dus erg leuk om onze verzameling weer eens door te gaan. We hadden nu ook eindelijk een goede reden om een skillet te kopen. Die stond al een tijdje stiekem op onze verlanglijst en hij heeft deze maand zijn dienst absoluut bewezen! Hetzelfde geldt voor de nieuwe kerntemperatuurmeter. 


Deze maand hebben we ook een aantal dingen geleerd. Voortaan als we quiche eten gaat de onderwarmte aan in de oven, dat maakt de korst stukken beter. Een andere les is dat je absoluut wel snel kan barbecueën maar het is wel prettiger als je gewoon de tijd kan nemen voor je gerecht. Wel hebben zelden voor 7 uur gegeten deze maand.
Voor iedereen waar we hebben mogen eten en die zijn komen eten: Bedankt! We zullen het nooit, nooit meer vergeten!

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*